top of page

Delicii Tradiționale Românești: Ciorbe si Placinte

Explorează o colecție bogată de rețete tradiționale românești, incluzând ciorbe aromate, supe reconfortante, feluri principale savuroase și plăcinte delicioase. Fiecare preparat, de la ciorba rădăuțeană și gulașul de vită, la sarmale și plăcinta cu mere, aduce cu sine o poveste și o tradiție păstrată cu sfințenie. Savurează autenticitatea și diversitatea bucătăriei românești, și descoperă aromele care au unit generații și au transformat mesele în momente de neuitat.

Ciorba de burta

Într-un sat din România, bunica Ana era faimoasă pentru ciorba de burtă. Nepoata ei, Maria, a învățat de la ea rețeta: burta de vită fiartă și curățată, oase și legume pentru supă, condimente potrivite și un amestec de gălbenușuri de ou și smântână. Ciorba a devenit un simbol al tradiției și iubirii familiei.

Ciorba Radauteana

În inima Bucovinei, ciorba rădăuțeană a apărut în anii '70, creată de o bucătăreasă din Rădăuți. Inspirată de ciorba de burtă, aceasta folosea carne de pui, smântână și usturoi. Rețeta a devenit rapid populară, fiind servită în restaurante și gospodării, aducând un gust autentic și reconfortant.

Ciorba de Fasole cu Afumatura

Pe vremuri, ciorba de fasole cu afumătură era preparată în hanurile de pe drumurile comerciale din Transilvania. O mâncare sățioasă pentru călători, combina fasolea și carnea afumată, oferind energie și căldură. Astăzi, rețeta este un simbol al bucătăriei transilvănene, apreciată pentru aromele sale puternice și tradiționale.

bottom of page